6 Kasım 2017 Pazartesi

TRAKYA BAG ROTASI_BAREL

     Bir pazar gününü İstanbul'dan biraz uzakta; ama çok uzaktaymisçasina üzüm bağlarinin icinde, sevilenlerle yerli şarapları tadarak, belki şişe açtırıp güzel yemekler yiyerek hoş sohbet gün geçirmek.. Heh iste tam da bunun icin Trakya bölgesinde güzel bir proje baslatmislar: Trakya Bağ Rotası. Bu rota 12 butik şarapçının desteği ile 2013 yilinda oluşturulmuş. Kırklareli’den başlayıp Çanakkale’ye kadar uzanıyor. Projede adı geçenler : Vino Dessera, Arcadia, İrem Çamlıca, Barel, Chateau Nuzun, Umurbey, Barbare, Melen,
Chateau Kalpak, Gülor, Gali ve Suvla.

     Biz dün Barel ile rotaya keyifli bir giriş yaptik. Öglen saatlerinde vardigimiz Barel Bag Evi'nde önce 6 farkli şarap tadımını sunuma dahil lezzetli peynir tabagıyla yaptık. Şaraplarin üreticisi Ömer bey yoğunluktan dolayı hızlı ama yeterince açıklayıcı bir sunumla bize şaraplarını, aldıkları puan ve ödülleri hakli bir gururla tanıttı..


     Saraplarin hepsi birbirinden guzeldi de bizim zevkimize en uygun olani , hem yoğunlugu ve kadifemsiliğiyle hem de aromasıyla cabernet sauvignon&syrah kupaji oldu ve tabii ki şişemizi açtirdik. 


     Şarabın yanında istedigimiz şarkuteri tabagi ve istiridye mantari denemeye deger.  Ha bu arada mezeler iyi , guzel, lezzetli de istiridye mantarimizi yakmislar ve yaniklari da alta koymuslardi ! Bu uyanikligi es gecmedik tabii ki ama keyfimiz cok yerinde oldugu icin uzerinde durmadik. bkz:sarabin etkisi geçince su yuzune cikan sinir bozucu detaylar.


     Mekan olarak keyifli, soba ve kirmizi beyaz örtülerle samimiyet katilmis, gün geçirmek ve fotoğraf çekmek icin hos bir bağ evi yalnız dış dekorasyona pek önem verilmemis; mesela bahçede bir kartal figürü var ki ben hala niye orda oldugunu anlamadim.

     Sonuca gelecek olursam şarap seven , şarapla tanışmak isteyen, keyfine düşkün, haftasonu kaçış yollari arayan herkes gitmeli, görmeli, fikir sahibi olmalı ve bu rotaya bir yerinden baslamalı...

     Keyfimiz bol olsun ...
    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder