2 Ekim 2017 Pazartesi

tayland , phuket

     Herkeste bi Puket aski.. Giden anlatmalara doyamiyo , gitmeyen dinlemelere.. Bu bolgenin bu kadar anlaticisinin ve hevesli dinleyicisinin olmasinin sebebi pek tabii ki vizesiz, ucuz, tropik olmasi.. Bu kadar turist çekiyosa , bu bölge üzerine bişeyler yazmamak olmazdı zaten. İşte Puket tatili ile ilgili faydalı bilgier:



     1- Sirf Puket'in merkezi diye bir cok insanin tavsiye ettigi gibi Banglaroad dolaylarinda bir otelde kalinMaMalidir; zira aksam trafige kapali bir eglence caddesidir falan ama denizi kotudur ve kokar. Ayrica her milletin en varoslari bu bolgede hatun dusurmenin derdindedir. Kari koca, sevgili vs icin gunler gecirilecek yer degil , koca tatilde 1 veya 2 aksam takilinacak bi caddedir. Dolayisiyla bunun yerine 4km guneyindeki Karon beach veya 6 km daha guneyindeki Kata beachte kalmali ve hem kaliteli turist ortaminin hem de guzel ve kokmayan denizin keyfi surulmelidir.

     2- Ada mutlaka motorla gezilmelidir , keyfine doyum olmaz.. Motor ehliyeti yoksa gitmeden en azindan scoother kullanmak ogrenilmelidir. Kiralarken vs ehliyet sormazlar ama polis cevirirse ve uluslararası ehliyet yoksa 500 baht cezasi vardir ki oylesi bir keyif icin bu riske girmeye degecek bir miktardır kendisi. Soldan akan trafik korkutmasin, birkac dakikalik sürüş sonrasi o adrenalinle hizlica adapte olunur  Harita edinilip, bir gun kuzeye bir gun guneye rota olusturularak tatil cok daha keyifli hale getirilebilir. 

     3-Turlara katilmak guzel fikir, kacirilmamalidir. En az bir tura dahil olunmali , cesitli koylar ve adalar oralara gitmisken görülmelidir.  


     4- En az 3 kere masaj yaptirmadan donulmemelidir.. Fiyatlar cilgin ucuzken ve isi bilen insanlarin memleketine gidilmisken bu firsati kullanmamak pek yerinde bi hareket olmaz. Ozellikle ayak masaji❤olsa da yaptirsam.. 

     5-Siam niramit show mutlaka gorulmelidir. Ben bu showu Bangkok'ta izlemistim, Puket'teki sahneyi vs bilmiyorum ama dunyaca unlu bir show oldugu icin mutlaka ayni ozen ve nizam soz konusudur diye düşünüyorum. 

     6- Gece pazari cok keyiflidir. Yeme icme, et, meyve vs yenilecek her turlu sey bu pazarda pisirilip sunulur. Sut mısırları bence cok lezzetli, her gorulen yerde yenmelidir. Sushi yemeyin, ben zehirlendim, eczacinin tepkisi sushi mi yediniz oldu. O sicakta sushi dayanmiyo, bosverin.

     7- Katabeach'te KAtaturk restoranina mutlaka gidilmelidir. Puket' te Ataturk gormek insani cok mutlu ediyo 珞 Zaten bikac gun sonra caniniz turk yemegi yemek, demli bi çay içmek isteyecekti,, e  artik bu bilgiye sahip oldugunuz icin de illa ki en azindan bi cay icmeye gideceksiniz:-)

     8- Motorla guneye gittiginiz gunun aksami, en guney noktada , deniz kenarinda renkli lambalarla aydinlatilmis acik hava restoraninda gecirilmelidir.. Salas ama buyuleyici bir ortam, gordugunuzde burda duralim diyeceksiniz zaten.. 

     9-Hakiki hindistan cevizi yagi ile guneslenilmelidir. Biz bunun ne kadar ise yaradigini cok aci bir tecrubeyle Maldivlerde ogrendik, yerel halki dinlememenin , yok artik daha neler, mahvoluruz gunesten diye burnumuzun dikine gitmemizin sonu bi hayli acili oldu. Ben sahsen artik sadece hindistan cevizi yagiyla gunesleniyorum ki Puket'teki tatili rezil etmek istemiyosaniz bence x faktorlu urunlere guvenmek yerine bana guvenin.  

     10-"swim here" bayraklarina dikkat edilmeli, cankurtaranlara atar gider yapilmamalidir. 

     11- Havaalani tranferi icin tur satan kisilerden sezona gore degisse de  ortalama 900 baht fiyat alinabilir; transfer reservasyonu bosta arac bulunmamasi riskine karsi son aksama birakilmamalidir.

           Keyifli tatiller 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder